Collage – Kolaž slik

Collage - Kolaž slik by Ines Jelenec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Kratek opis aktivnosti

Aktivnost ustvarjalcu omogoča, da iz izbranih slik ustvari kolaž slik, pri čemer lahko izbira med 11 različnimi postavitvami in vključi od 1 do 6 slik. Ustvarjalec določi še razmik med slikami in odmik od robu. Doda pa lahko tudi napis ob preletu miške za vsako sliko.

Pedagoška vrednost

Kolaž lahko pripomore k temu, da bolj učinkovito vključimo slikovne vire, še posebej, kadar so slike na kolažu med seboj vsebinsko povezane in kot celota nudijo dodatne informacije udeležencu.

Kolaž je lahko preprosta oblika infografike, ki vsebinsko ponazarja koncepte ali pojme. Kolaž lahko na primer uporabimo za prikaz sopomenk, nadpomenk in podpomenk za poljubno vsebino.

Prednosti in omejitve

Prednost kolaža je, da ga lahko ustvarimo s pomočjo H5P-ja, tako kot ostale aktivnosti in nam zato na računalnik ni potrebno naložiti dodatne programske opreme ali iskati spletnih aplikacij.

Omejitev predstavlja relativno malo možnosti za oblikovanje velikosti, oblike in postavitve slik. Pomembno je, da so vključene slike predhodno ustrezno oblikovane glede na razmerje višine in širine v izbrani posatvitvi.

Primer realizirane aktivnosti

Spletne prevare by I is marked with CC0 1.0

Naloge na naši strani lahko uporabite na dva načina

Reuse si lahko na svoj računalnik prenesete datoteko .h5p, ki jo lahko nato uvozite v svoje spletišče ali v spletno učilnico Moodle. Pogoj za uporabo je nameščen vtičnik h5p.

V tem primeru boste nalogo lahko naknadno urejali in spreminjali.

Z Embed pa lahko dostopate do kode, s katero lahko obstoječo aktivnost vdelate v svoje spletno mesto.

V tem primeru lahko nalogo uporabite le točno takšno kot je.

Dostopnost