Accordion – Harmonika

Accordion - Harmonika by Ines Jelenec is licensed under CC BY-NC-SA 4.0

Kratek opis aktivnosti

Aktivnost ustvarjalcu omogoča, da zapiše besedilo in spletne povezave ter sestavek skrije pod naslov. Udeleženec lahko s klikom na naslov odkrije besedilo in spletne povezave.

Pedagoška vrednost

Obiskovalec spletne strani postopoma odkriva besedilo in tako usvaja in poglablja znanje v svojem tempu in glede na svoj interes. Premišljeno izbrane spletne povezave aktivnost popestrijo in obiskovalcu nudijo dodatne vire za poglabljanje in utrjevanje znanja.

Aktivnost je primerna tudi za pripravo pojmovnih slovarjev.

Prednosti in omejitve

S harmoniko lahko zmanjšamo količino besedila, ki ga udeleženci vidijo naenkrat. Tako stran postane preglednejša. Obiskovalcem strani, ki niso visoko motivirani za odkrivanje vsebine in raziskovanje po strani, lahko skrita vsebina predstavlja oviro, zato jo je smiselno uporabiti le za poglabljanje in usvajanje višjih taksonomskih ravni ali kadar na ta način dosežemo bistveno boljšo preglednost vsebine.

Če uporabljate storitev Arnes Splet in v njej DIVI temo, lahko Harmoniko realizirate tudi z modulom Accordion, ki omogoča še več oblikovanja (na primer vstavljanje multimedjiskih datotek, preglednic, simbolov …). Primer take harmonike je vsebina tega razdelka.

Primer realizirane aktivnosti

Pasti spleta by I is marked with CC0 1.0

Naloge na naši strani lahko uporabite na dva načina

Reuse si lahko na svoj računalnik prenesete datoteko .h5p, ki jo lahko nato uvozite v svoje spletišče ali v spletno učilnico Moodle. Pogoj za uporabo je nameščen vtičnik h5p.

V tem primeru boste nalogo lahko naknadno urejali in spreminjali.

Z Embed pa lahko dostopate do kode, s katero lahko obstoječo aktivnost vdelate v svoje spletno mesto.

V tem primeru lahko nalogo uporabite le točno takšno kot je.

Dostopnost